om

OM MARTIN BERGH


Lektor, cand.scient.soc. stifter af facaderenoveringsvirksomheden Stenklint A/S og Fugekrads.dk, tidligere landechef i Junkbusters, forhenværende adm. dir. for miljøsaneringsvirksomheden PCBdanmark, konsulent og forfatter af serien Håndbog for Håndværkere.

”Det er svært at sidde på sidelinjen, og se på hvor galt det hele tiden går, uden at gøre noget ved det”

Du kan downloade mit cv her, hvis du vil vide mere.

Martin Bergh brænder for byggeriet, han er godt nok kandidat fra universitet og lektor, men tag ikke fejl, hans hjerte tilhører byggebranchen.


Som nyuddannet fra universitetet med titlen cand.scient.soc. fulgte Martin ikke samme retning som studiekammeraterne. De blev ansat i ministerierne, som kommunikations-konsulenter og spin-doktorer. Nej, Martin havde en anden vej i tankerne, han byggede sit eget hus, startede et facade-entreprisefirma og gik fra 0-30 ansatte på seks måneder. Siden har han haft sin egen konsulentforretning, et nordisk miljøsaneringsfirma og været landechef i en noget utraditionel affaldsvirksomhed.

I dag er Martin underviser. Han underviser håndværkere i organisation og ledelse, projekt- og entreprisestyring samt virksomhedsdrift og kommunikation.


I Martins optik er byggeri magisk. Set på den lille målestok fascineres han af, at man kan tage simple materialer som tegl, mørtel og træ og skabe store bygningsværker. Set på den store skala handler det om at bygge fremtidens samfund.


”Findes der noget bedre, end at se nogen skabe noget med deres hænder. Tænk hvad mennesket kan udrette, når det sætter sig noget for”


Desværre har byggebranchen det skidt. Manglende indtjening, fejl og mangler, medarbejderomsætning, flaskehalsproblematikker, mangel på arbejdskraft, produktions-ineffektivitet og spildtid er bare nogle af de ting der præger branchen. På trods af det, er det stadig byggebranchen, der dag efter dag bygger fremtiden, fremtidens boliger, fremtidens arbejdspladser og fremtidens skoler, grundstenene i fremtidens samfund.


”Det er svært at sidde på sidelinjen, og se på hvor galt det hele tiden går, uden at gøre noget ved det”


Derfor har Martin skrevet en serie bøger. Bøger til håndværkere. Ifølge Martin savner byggebranchen en række kompetencer. Kompetencer som, når de bliver anvendt rigtigt, kan løse en lang række af de udfordringer byggebranchen står med. Derfor har Martin nu sat sig for at ruste branchen til fremtiden.


”Hvis vi vil have en solid og dansk byggebranche, så skal der ændres på tingene, det er nu eller aldrig”

Telefon: 5075 4000

Mail: mb@byggementor.dk

Følg ByggeMentor på LinkedIN


© 2019 Byggementor ApS, Martin Bergh